PCRR Hilberdink

Het KNMI verwacht voor de komende dagen extreem warm weer. Wij kunnen ons voorstellen dat u in eerste instantie er een beetje tegenop ziet om te komen oefenen. Met name de reis naar ons centrum kan een belemmering zijn.

De ervaring leert ons echter dat een half uurtje oefenen onder leiding van onze fysiotherapeuten, eventueel gevolgd door een half uurtje ontspannen zwemmen, erg verkwikkend kan zijn. U kunt de warmte dan weer verfrist tegemoet treden!

Ons gehele centrum heeft airconditioning, zodat u in een koele omgeving kunt komen oefenen. We nodigen u uit om een uurtje eerder naar ons toe te komen dan uw eigenlijke afspraak; u kunt dan 'bijkomen' van de warmte buiten de deur en u voorbereiden op de oefensessie. Ook na afloop van de behandeling mag u gerust een uurtje langer blijven. Wij zullen zorgen voor karaffen met gekoeld mint - water.

Met vriendelijke groet, mede namens alle medewerkers van het PCRR,

Wim & Hedi Hilberdink

eular 2019 logo
EULAR staat voor European League Against Rheumatism (vrij vertaald: 'Europese vereniging ter bestrijding van reuma'). Een keer per jaar vindt het EULAR congres plaats. Tijdens dit congres wisselen wetenschappers, reumatologen, health professionals (fysiotherapeuten, verpleegkundigen, ergotherapeuten, psychologen) & patienten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uit over de bestrijding en behandeling van diverse vormen van reuma. Dit jaar vond het congres plaats in Madrid van 12 tot 15 juni 2019.

Elk jaar gaan er minimaal twee fysiotherapeuten naar het EULAR congres; dit jaar viel de eer te beurt aan Bas Hilberdink, Ron Veldink en Sharon Wennink. Bas Hilberdink mocht dit jaar twee posters presenteren over zijn onderzoek in het kader van zijn promotietraject bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Als afgestudeerd Gezondheidspsycholoog (MSc) gaat zijn onderzoek over het ontwikkelen van voorlichtingmodules om mensen met axiale spondyloartritis (voorheen ziekte van Bechterew) voldoende te laten bewegen / oefenen.

Het PCRR is er trots op dat Bas zijn werk heeft mogen presenteren op de EULAR!

fotoBH3 2019

fotoBH4 2019

Wat is niet anders in 2019?

Ook in 2019 bent u natuurlijk van harte welkom bij het PCRR Hilberdink! Wij bieden al ruim 35 jaar zorg voor zowel chronisch zieken als mensen met ‘alledaagse klachten’. Naast 13 gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn er ook diëtisten, GZ - psychologen en ergotherapeuten aanwezig.

Zoals gebruikelijk mogen alle cliënten, die een fysiotherapeutisch behandeltraject of een ‘medisch specialistisch revalidatietraject’ via BeLife & PCRR volgen, ook in 2019 weer GRATIS gebruik maken van ons extra verwarmde zwembad!

Wat is wel anders in 2019?

COPD

Per 1 januari 2019 verandert de vergoeding voor fysiotherapie voor mensen met COPD. Voorheen was u vanaf de 21e behandeling onbeperkt verzekerd voor fysiotherapie indien u COPD GOLD II, III of IV had en fysiotherapie medisch noodzakelijk was. Per 2019 wordt fysiotherapie bij COPD meteen vanaf de eerste behandeling vergoed uit de basisverzekering, waarbij er een indeling wordt gemaakt op basis van ziektelast. Hierbij is er echter wel een maximum gesteld aan het aantal behandelingen. Meer informatie over de indeling en de vergoedingen kunt u navragen bij uw fysiotherapeut.

De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ)

Per 2019 heeft De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) de “3 - sterren” overeenkomst van het PCRR Hilberdink na 9 jaren omgezet naar een “Standaardovereenkomst”. DFZ is namelijk als enige zorgverzekeraar van mening dat het PCRR u te lang behandelt en ‘straft’ het PCRR met een korting van 13% (!) op het behandeltarief. We zien ons hierdoor genoodzaakt uw behandelduur per sessie te verkorten. U kunt uw fysiotherapeut vragen wat de consequenties van deze maatregel voor uw behandeling zijn.

Zorgkiezer

Het KNGF heeft voor u een overzicht gemaakt van de beste zorgpolissen voor fysiotherapie in 2019. U kunt dit overzicht hier  vinden.

Op dit moment zijn er vacatures voor onze profielen "Front office" en "Horeca".

Sollicitaties kunt u richten aan:
PCRR Hilberdink
t.a.v. Afdeling Personeelszaken
Helper Molenstraat 25
9721 BT Groningen

of

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

t.a.v. Afdeling Personeelszaken

Het profiel "Front office"

Het gaat hier om de functie van balie- en receptiemedewerker, waarin u alle voorkomende werkzaamheden verricht. Ook lichte administratieve procedures horen tot het takenpakket. Een uitvoerige beschrijving van alle taken wordt op verzoek beschikbaar gesteld.

Onze wensen

U beschikt over:

 • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Een representatief en verzorgd uiterlijk
 • Communicatieve vaardigheden
 • Stressbestendigheid

Wij bieden

 • Een prettige werksfeer met zeer enthousiaste collega’s, waar intensief mee wordt samengewerkt
 • Een goed geoutilleerde werkomgeving
 • Een passende vergoeding voor de werkzaamheden

Het profiel "Horeca"

Het gaat hier om de functie van bar- en recreatieruimte medewerker, waarin u alle voorkomende werkzaamheden verricht, zoals onder andere bediening van de clientèle van het PCRR, het bijvullen van koelkasten en het opmaken van bestellingen. Daarnaast behoren ook lichte schoonmaak- en logistieke werkzaamheden tot deze functie. Een uitvoerige beschrijving van alle taken wordt op verzoek beschikbaar gesteld.

Onze wensen

U beschikt over:

 • Flexibiliteit in werkdagen (tussen 09.00 uur en 14.00 uur)
 • Een representatief en verzorgd uiterlijk
 • Communicatieve vaardigheden
 • Een accurate werkwijze

Deze functie is bij uitstek geschikt voor een student, die naast de studie werkervaring wil opdoen en (deels) wil voorzien in eigen onderhoud.

Wij bieden

 • Een prettige werksfeer met zeer enthousiaste collega’s, welke in een ‘pool’ systeem deze functie vervullen
 • Een goed geoutilleerde werkomgeving

De FysioPraxis is het vakblad voor de fysiotherapeut en wordt maandelijks uitgegeven. De laatste uitgave van de FysioPraxis (november 2018) heeft als thema 'reumatoïde artritis (RA)'. In dit nummer is er volop aandacht voor de wijze waarop het PCRR HILBERDINK mensen met RA begeleidt. Ook wordt de interdiscipinaire samenwerking beschreven tussen het PCRR HILBERDINK en BeLife Zorg. Onze collega's Bas Hilberdink en Stéphanie van de Kamp - Werkman zijn uitvoerig geinterviewd over onze visie. Via onderstaande link heeft u online toegang tot dit nummer.

Wij wensen u veel leesplezier toe!

https://issuu.com/kngfdefysiotherapeut/docs/fysiopraxis9_november2018-def

 

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5